Thursday, March 23, 2006

a) pivo: ° hustoty (8°, 10°, 11°, 12°, 14°, 18°) 2 – 6,3 obj. %
b) vína:
 lehká (stolní): 6 - 7.5 obj. %
 těžká: 7 - 9 obj. %
 sherry, portské: 14 -16,5 obj. %
c) destiláty: 40-50 %-koňak, brandy, rum, slivovice - domácí až 75 %
d) lihoviny (likéry): 30 -40 %

Fyziologická hladina ethanolu v krvi = 0,03 - 0,1 ‰.
Zákonem tolerovaná hladina: do 0.3 ‰.
Hodnocení:
0,3 – 0,5 ‰ = požití alkoholu
0,8 – 1,0 ‰ = podnapilost
1,0 – 1,5 ‰ = mírný stupeň opilosti
1,5 – 2,0 ‰ = střední stupeň opilosti
2,0 – 3,0 ‰ = těžký stupeň opilosti
>3,0 ‰ = akutní intoxikace alkoholem