Výroba lihovin
Výroba lihovin, suroviny pro výrobu skotské whisky, destilace, měření obsahu alkoholu, ředění destilátu, výroba režné.
Obilná whisky:
se vyrábí z ječného sladu, žita, nesladovaného ječmene,kukuřice a ovsa. Postup výroby je obdobný jako při výrobě obilného lihu. K destilaci se používá kontinuální kolonový destilační přístroj. Vyrobený destilát obsahuje 80% až 90% alkoholu. Obilná whisky zraje kratší dobu než sladová a používá se hlavně k řezání sladové whisky.
Obilná whisky:
se vyrábí z ječného sladu, žita, nesladovaného ječmene,kukuřice a ovsa. Postup výroby je obdobný jako při výrobě obilného lihu. K destilaci se používá kontinuální kolonový destilační přístroj. Vyrobený destilát obsahuje 80% až 90% alkoholu. Obilná whisky zraje kratší dobu než sladová a používá se hlavně k řezání sladové whisky.
<< Home