Podrobně o nealkoholickém pivu
Nealkoholickým pivem jsme se již na Science Worldu zabývali. Nyní se naštěstí objevil obsáhlý materiál, který dává odpověď na většinu otázek, které zazněly v diskusi pod článkem.
V časopisu Vesmír (4/2005) totiž vyšel vynikající článek profesorky Gabriely Basařové věnovaný právě technologiím výroby nealkoholického piva. Stručně shrneme obsah článku:
Nealkoholické či nízkoalkoholické pivo lze získat buď omezením tvorby alkoholu, nebo jeho odstraněním z hotového piva. První metoda je levnější, výsledkem druhé je pivo připomínající více běžné značky - tedy chutnější.
V časopisu Vesmír (4/2005) totiž vyšel vynikající článek profesorky Gabriely Basařové věnovaný právě technologiím výroby nealkoholického piva. Stručně shrneme obsah článku:
Nealkoholické či nízkoalkoholické pivo lze získat buď omezením tvorby alkoholu, nebo jeho odstraněním z hotového piva. První metoda je levnější, výsledkem druhé je pivo připomínající více běžné značky - tedy chutnější.
<< Home