Thursday, May 22, 2008

Směrnice a domácí řád na oddělení

Na oddělení je ustanovena samospráva pacientů. Ta se skládá z předsedy, velitelů ložnic a sportovního referenta. Každý člen spolu správy je povinen podat informaci každému pacientovi, je-li o to požádán. Nezná-li odpověď, odkáže pacienta na sestru, nebo lékaře.
Všichni pacienti jsou povinni se zúčastnit denního programu. Přesnost a dochvilnost je nutná!
V pracovní terapii bude každý pacient jednat tak, aby tato splnila svůj účel.
Civilní oděv každý po příchodu odevzdá. Na oddělení je zakázáno pohybovat se ve vlastním civilním oděvu.
Oddělení však za odložené věci neručí (na tomto oddělení). Civilní oděv se vydáví pouze při propustce nebo dovolence.
Příjem ústavního oděvu každý podepíše na soupisce a osobně za něj ručí! Při ztrátě některého kusu musí ztrátu nahradit.
Jídlo se vydává v přesně určenou dobu. Dodatečně nebude nikomu vydáno a rozdá se jako přídavek. Výjimka je pouze u pacientů, kteří jsou na vyšetření nebo na práci mimo léčebnu. Vstup do kuchyňky je zakázán! Kromě těch pacientů, kteří jsou do kuchyňky určeni.
Kouření je povoleno pouze v předsíňce klosetu v 1. poschodí a v šatně v přízemí od 7,30 do 18,00 hodin. Dveře do místností ke kouření musí být zavřené!
V koupelně je nutno dodržovat čistotu, za kterou ručí každý pacient osobně, právě tak, jako za celkový pořádek na oddělení.
Velitelé světnic mají dohled a určí pacienta, který provádí úklid na ložnici. Zodpovídají za včasné nástupy pacientů z ložnic na všechny programy.
Úklid na oddělení a kolem pavilonu se provádí průběžně celý den dle potřeby. Tento úklid provádějí pacienti, určení pro práci na oddělení v denním rozpisu do zaměstnání. K úklidu patří i zalévání květin.
V pracovní obuvi je přístup na chodbu, jídelnu a ložnice zakázán! Taktéž je nepřípustné nedostatečné oblečení ve všech společenských prostorách oddělení.