Měření obsahu alkoholu:
- se děje pomocí hustoměru. Zjištěné hustotě přiřadíme za použití tabulky hodnotu % obj. alkoholu
Vydestilování lihoviny z původní suroviny, jíž bylo žito. Zředění pálenky na 40-45%. Zkontrolování a zhodnocení destilačních teplot. Zjištění hustoty destilátu a obj. % alkoholu.
Výroba režné
Recept: 20 kg cukru
100 l vody
14 kg žita
1 Kčs kvasnice
5 dkg kys. citronové
14 dní kvasit při t=20oC
lze opakovat 4x s jednou várkou žita
Upravený recept:
3 kg cukru
12 l vody
2 kg žita
0,50 Kčs kvasnice
7,5 g kys. citronové
Vydestilování lihoviny z původní suroviny, jíž bylo žito. Zředění pálenky na 40-45%. Zkontrolování a zhodnocení destilačních teplot. Zjištění hustoty destilátu a obj. % alkoholu.
Výroba režné
Recept: 20 kg cukru
100 l vody
14 kg žita
1 Kčs kvasnice
5 dkg kys. citronové
14 dní kvasit při t=20oC
lze opakovat 4x s jednou várkou žita
Upravený recept:
3 kg cukru
12 l vody
2 kg žita
0,50 Kčs kvasnice
7,5 g kys. citronové
<< Home